Organisatie

Ondernemersvereniging Winterswijk Owin

Nederland Nederland

De Ondernemerskring Winterswijk, OWIN, is dé club waarin het bedrijfsleven in Winterswijk de krachten bundelt, problemen signaleert, oppakt en probeert op te lossen.

De OWIN bestaat al dertig jaar, jaren waarin heel wat nuttige zaken vooral ten behoeve van dat bedrijfsleven tot stand zijn gebracht. En het ziet er niet naar uit dat aan de activiteiten van de organisatie spoedig een einde zal komen. Immers, de OWIN is een ontmoetingsplaats van gerenommeerde en respectabele bedrijven in de industrie, de bouwnijverheid, de groothandel en de zakelijke dienstverlening die tezamen goed zijn voor veel arbeidsplaatsen in Winterswijk en omgeving.

De OWIN zal er daarom naar blijven streven het leef- en werkklimaat niet alleen voor de huidige doch zeker ook voor de toekomstige werkgevers in al deze bedrijfstakken te optimaliseren. Dat vergt inzet van de leden die er van doordrongen zijn dat het uiterst belangrijk is dat hun organisatie blijft ijveren voor voldoende economische draagkracht en élan in Winterswijk.
Wat dat betreft heeft de OWIN zich in de afgelopen jaren al zeer duidelijk gemanifesteerd als dé gesprekspartner met overheden en andere bedrijfsmatige organisaties als de Regio Achterhoek, het Sociaal Economisch Overleg Oost-Gelderland, de Kamer van Koophandel en het OICD, het Overleg van Industriële, Commerciële en Dienstverlenende sectoren met de eigen gemeente. Waren de contacten met de plaatselijke overheid in den beginne wat moeizaam te noemen, geleidelijk aan groeide het besef dat met goede samenwerking, goede resultaten kunnen worden bereikt. Een voorbeeld daarvan is de de opstelling van het Masterplan Winterswijk waar de OWIN nauw bij betrokken is geweest. het OWIN bestuur overlegt tweemaal per jaar met het College van B&W.